Cijena:

19,00 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Biblica

ISBN: 978-953-11-1077-8

Uvez: Meki

Broj Stranica: 253

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2018

Autori: Dugandžić,Ivan

Šifra: 9KSA11638

Visina: 240 mm

Širina: 170 mm

Poslanica Rimljanima

Uvodna pitanja, prijevodi i komentar Poslanice Rimljanima

U detaljnom i jasnom uvodnom dijelu autor raspravlja o povodu i okolnostima nastanka Poslanice, o odnosu Jeruzalema i Rima kao različitih središta prema kojima se Pavao trebao odnositi, o iznimno zanimljivom i složenom pitanju početka kršćanske zajednice u Rimu, o odnosu tzv. slabih i jakih u rimskoj kršćanskoj zajednici.
Osobito je vrijedno poglavlje koje se bavi teološkom naravi i značenjem Poslanice Rimljanima s prosudbama povijesti tumačenja Poslanice, ali i autorovim vlastitim promišljanjem i zaključivanjem, koji ovo Pavlovo djelo smještaju u njegov povijesno-teološki kontekst.
Važan je i autorov novi hrvatski prijevod Poslanice Rimljanima. No posebnu i dosad nedostignutu vrijednost ima komentar koji se zaustavlja uz svaki redak i daje mu lingvističko, povijesno, stilsko i teološko tumačenje.
Knjiga ima i svoju važnost na širem kulturološkom planu. Naime, već tijekom nekoliko stoljeća prisutna negativna društvena stvarnost antisemitizma, kao i nerazumijevanje odnosa Crkve i Izraela u vrijeme nastanka i oblikovanja kršćanstva, kroz pero bibličara sada dobivaju nove odgovore.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica