Cijena:

22,00 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Biblica

ISBN: 978-953-11-1228-4

Uvez: Meki

Broj Stranica: 520

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2020

Autori: Popović,Anto

Šifra: 9KSA11692

Visina: 240 mm

Širina: 170 mm

Mudrosne i poetske knjige

Uvod u knjige Staroga zavjeta 3.

Ova knjiga predstavlja treći svezak u planiranome nizu od ukupno četiri knjige Uvoda u knjige Staroga zavjeta istog autora.
Ovaj svezak obrađuje sedam starozavjetnih mudrosnih i poetskih knjiga onim redoslijedom kojim ih donose suvremena katolička izdanja Biblije. Svaka od ovih sedam knjiga obrađena je u zasebnom poglavlju: Knjiga o Jobu (drugo poglavlje), Knjiga Psalama (treće poglavlje), Knjiga Izreka (četvrto poglavlje) Knjiga Propovjednikova (peto poglavlje) Pjesma nad pjesmama (šesto poglavlje), Knjiga Mudrosti (sedmo poglavlje) i Knjiga Sirahova (osmo poglavlje).
U ovome svesku nalaze se još tri poglavlja koja obrađuju sljedeće teme: Općenito o biblijskoj mudrosti (prvo poglavlje), Personificirana, poosobljena Mudrost (deveto poglavlje) te Mudrosna književnost u Egiptu i u Mezopotamiji (deseto poglavlje).
U knjizi se nalazi i jedan ekskurs s naslovom Poetski jezik i književne vrste psalama.
Pisac se služio najrelevantnijom i najsuvremenijom literaturom u priređivanju ove knjige, ali sadrži i izvorne elemente koji su utkani u prikaz pojedinih mudrosnih i poetskih knjiga.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica