Cijena:

16,00 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Biblica

ISBN: 978-953-11-0682-5

Uvez: Meki

Broj Stranica: 299

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2012

Dimenzije: 240 x 170

Autori: Zovkić,Mato

Šifra: 9KSA11332

Poziv biblijskih proroka

Knjiga nudi studentima teologije i drugim zainteresiranim čitateljima egzegetsku analizu i teološku sintezu poziva sedam starozavjetnih i četiri novozavjetna proroka: Mojsija, Ilije, Amosa, jeruzalemskog Izaije, Jeremije, Deuteroizaije, Tritoizaije, Isusa, Pavla, ivanovskog Starješine i Ivana, autora Otkrivenja.
Bog je proroke pozivao i slao da ponajprije svojim suvremenicima pokazuju znakove njegove spasenjske nazočnosti u povijesnim okolnostima. Kasnije su učenici proroka zapisali njihove propovijedi za novi naraštaj tražitelja Boga u njihovim povijesnim prilikama. Ti su učenici zapisivali i ispovijesti proroka o doživljaju Božjeg poziva, koji su proroci sa zvanjem priopćili svojim suradnicima i protivnicima tek nakon upornog osporavanja praznovjernog puka, službenih vjerskih poglavara, lažnih proroka ili političkih djelatnika.
Bog im je obećavao da će biti uz njih, ali nije jamčio da će uvijek uspijevati u svojem djelovanju. Ti doživljaji poziva i danas pokazuju čitateljima misteriozni susret s Bogom, koji je pozvane uznemirivao sve dok se nisu odazvali na prepoznavanje Božje nazočnosti u promjenjivim povijesnim događajima i na življenje u skladu s Božjim pozivom. Biblijski proroci i danas su dokaz da Bog postoji te da je moguće biti otvoren Bogu i bližnjima u svim životnim situacijama.

(Tekst s korica knjige)

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica