Cijena:

4,00 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Dokumenti (Kršćanska sadašnjost)

ISBN: 978-953-11-0318-3

Uvez: Meki

Broj Stranica: 104

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2007

Dimenzije: 165 x 115

Autori: Bea,Augustin

Šifra: 9KSA10931

Evanđelja u svjetlu povijesti i vjere (D-147) NS

Novi znanstveni pogledi na sinoptička evanđelja


Augustin kardinal Bea u djelu »Evanđelja u svjetlu povijesti i vjere. Novi znanstveni pogledi na sinoptička evanđelja« komentira instrukciju Papinske biblijske komisije  „O povijesnoj istinitosti evanđelja“. Na kraju knjižice, nakon Beina komentara dodani su 1) Instrukcija Papinske biblijske komisije, te 2) Odlomak dogmatske konstitucije Dei Verbum o povijesnom značaju evanđelja. U ovoj knjižici nalazimo najnovije poglede Katoličke crkve u vezi s najosnovnijim pitanjima biblijskih znanosti o povijesnoj istinitosti evanđelja. To je tumačenje za nas vrlo važno jer ga daje osoba koja zaslužuje povjerenje i poštovanje sviju vjernika katolika i nekatolika.
Autor je bio dugo godina profesor i rektor Papinskog biblijskog instituta u Rimu i radio je u prvim redovima biblijskih stručnjaka, najuže je surađivao s vrhovnim znanstvenim crkvenim autoritetom za biblijska pitanja (Papinskom biblijskom komisijom). Također je vrlo aktivno djelovao oko stvaranja koncilskih dokumenata te predsjedao Tajništvu za sjedinjenje kršćana i isticao se među najvišim dostojanstvenicima Crkve kao kardinal. Knjižica »Evanđelja u svjetlu povijesti i vjere« na kratak, jednostavan i koncizan način pruža sadašnji stav Katoličke crkve o »povijesnoj istinitosti Evanđelja«.

Na kraju djela priloženi su dokumenti: Instrukcija Papinske biblijske komisije „O povijesnoj istini evanđelja“ i Povijesni značaj evanđelja (Odlomak Dogmatske Konstitucije Dei Verbum, br. 19).

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica