Cijena:

3,98 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Priručna enciklopedija vjere

ISBN: 953-151-066-0

Uvez: Meki

Broj Stranica: 254

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 1995

Dimenzije: 170 x 115

Autori: Stantić,Ante

Šifra: 9HKP00121

Karmelićani

Povijest Reda

Stranice koje slijede žele biti prvi susret s poviješću Karmelskoga reda. Izlaze kao prošireno i nadopunjeno izdanje »Pregleda povijesti Karmelskog reda i terezijanske obnove«, što sam izdao tiskom 1982. u Zagrebu.
Kako se sv, Terezija Avilska u svojoj obnovi Karmelskoga reda nadovezuje na stari Karmel, koji je nastao na izvoru sv. Ilije proroka na gori Karmelu u Palestini i predstavlja se kao njegovo obogaćenje, nastojao sam i u ovom izdanju, kao i u prethodnom, najprije izložiti povijest Karmelskoga reda od njegovih početaka pa sve do 16. stoljeća, kada sv. Terezija pristupa obnovi Reda koji će, za razliku od starog Karmela, nositi ime terezijanskog Karmela.
Terezijanska obnova uhvatila je korijena i u Hrvatskoj, zato sam na kraju ovog priručnika zapisao nešto o prisutnosti terezijanskog Karmela i u Hrvatskoj.
Rekoh na početku da je ovo drugo i prošireno izdanje povijesti Karmelskoga reda. Zadnjih godina naime nova istraživanja osvijetlila su mnoge vidove povijesti Karmelskoga reda uopće i t

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica