Cijena:

30,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove

Biblioteka: Biblioteka Munus

ISBN: 978-953-231-088-7

Uvez: Meki

Broj Stranica: 107

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2009

Dimenzije: 205 x 130

Autori: Koprek,Ivan, Rogošić,Neda

Šifra: 5026

Korupcija

Religijska - etička - praktična promišljanja

Druga knjiga iz niza MUNUS, koji prati temeljnu zamisao znanstvenoga projekta "Poslovna etika i religijska kutura", nosi jednostavni naslov "Korupcija". U toj su knjizi prikupljeni rezultati rada na projektu koji je prijavio Filozofski fakultet Družbe Isusove, a prihvatilo ga je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske.

Knjiga sadržava dva dijela. U prvom dijelu promatramo fenomen korupcije, i to s nekoliko religijsko-etičkih motrišta. Drugi je dio zapravo objava i komentar rezultata istraživanja koje smo u sklopu gore spomenutoga projekta proveli, a koje smo naslovili "Poslovna etika u Republici Hrvatskoj".

Danas brojne studije upozoravaju na posljedice korupcije koje su upravo zastrašujuće. No, one jamačno nisu samo gospodarstvene naravi. Korupcija, kako govore religije, potkopava i razara mnoge vrijednosti. Potiče nepravdu, nejednakost, hrani laž, nasilje, kriminal, različite vrste neuračunljivosti, štiti raznovrsne manipulacije, egoističnu koristoljubivost, neodgovornu uporabu moći... Ona je etički i religiozni problem.

Prof. dr. sc. Ivan Koprek
(Iz Uvoda)

 

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica