Cijena:

21,24 EUR

Nakladnik: Naklada Benedikta

ISBN: 978-953-7793-00-5

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 680

Jezik izvornika: Španjolski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2013

Dimenzije: 210 x 150

Prevoditelj: Melanija Zeba

Autori: Menendez,Josefa

Šifra: 9NBE00001

Ljubav zove

Poruka srca Isusova svijetu i njegova glasnica

Ovo novo izdanje knjige Ljubav zove prošireno je i dopunjeno izdanje knjige koja je pod istim naslovom objavljena 1938. godine.
Odjek kojim je popraćeno prvotno djelo, brzina novih izdanja, polet kojim je mnoštvo duša odgovorilo na želje Srca Isusova, brojna pisma što su pristizala odasvud kako bi posvjedočila o dubokom utjecaju Poruke i doživljenim milostima koje su je pratile samo su potvrda Gospodinova obećanja sestri Josefi:
Moje će riječi biti svjetlost i život nebrojenim dušama. Ja ću im dati posebnu milost da rasvjetljuju i preobražuju duše. (13. studenoga 1923.)
Nekoliko mjeseci nakon što je izdano na španjolskome, ovo je djelo prevedeno na portugalski, talijanski, engleski, kineski, mađarski... Tako se ostvarivala Božja želja da se ovaj Poziv čuje i do najudaljenijih krajeva zemlje.
Rat koji je izbio 1939. godine nije ugušio plamen što ga je Providnost u svojim nedokučivim zamislima htjela zapaliti prije svjetskoga požara. Unatoč svim preprekama, plamen kojim je Učitelj ljubavi htio zapaliti svijet širio se posvuda.
No istodobno su pristizale mnoge zamolbe i želje za potpunijim životopisom sestre Josefe Menendez, koji bi omogućio bolje upoznavanje njezina života, kako bi se dublje i savršenije shvatilo Poruku koju je ona prenijela.
Ova knjiga želi odgovoriti na te želje. Poruka Srca Isusova ovdje je smještena u njezin izvorni okvir, čvrsta i sjedinjena sa životom sestre Josefe, koji je od nje neodvojiv. Da bi se to postiglo, bilo je dostatno obilno citirati njezine zabilješke, koje su napisane iz poslušnosti i brižno sačuvane. Sestra Josefa pisala ih je na španjolskom. Nit koja ih povezuje nije ništa više nego svjedočanstvo onih koje su, korak po korak, pratile tijek toga života, koji je bio potpuno u službi planova Srca Isusova.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika

Top ljestvica