Rasprodano

Cijena:

17,12 EUR

Nakladnik: Egmont d.o.o.

ISBN: 978-953-13-1975-1

Uvez: Meki

Broj Stranica: 312

Jezik izvornika: Engleski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2020

Prevoditelj: Marija Perišić

Autori: Murray,Douglas

Šifra: 9EGM00002

Visina: 205 mm

Širina: 136 mm

Ludilo gomile

Rod, rasa i identitet

U uznemirujućoj novoj knjizi Ludilo gomile Douglas Murray analizira najspornija pitanja dvadeset prvog stoljeća: seksualnost, spol, tehnologiju i rasu. Otkriva zapanjujuće nove kulturološke ratove koji se vode na radnim mjestima, sveučilištima, u školama i domovima – sve u ime društvene pravde, politike identiteta i “intersekcionalnosti”.

Živimo u postmodernom dobu u kojem je došlo do kolapsa velikih priča religije i političke ideologije, a njihova su mjesta zauzele križarska želja za ispravljanjem pretpostavljenih nepravdi i uporaba identiteta kao oružja, obje dodatno potaknute novim oblicima društvenih i informativnih medija. U središtu pozornosti sve su uži interesi, a društvo postaje sve sličnije plemenskome – i, kako Murray pokazuje, broj žrtava stalno raste.

Čitatelji svih političkih uvjerenja ne mogu si priuštiti ignoriranje Murrayjeve majstorski argumentirane i vatreno provokativne knjige kojom u raspravu o najsloženijim pitanjima ove generacije pokušava ubrizgati dozu razuma. Knjigu završava strasnim pozivom na slobodu govora, zajedničke vrijednosti i razboritost u doba masovne histerije.

Preporuka

Iz sličnog područja

Top ljestvica