Cijena:

15,93 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Posebna izdanja (Verbum)

ISBN: 978-953-235-177-4

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 230

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2009

Dimenzije: 210 x 145

Autori: Nathanson,Bernard

Šifra: VKGZ01324

Iz smrti u život

Šokantna ispovijest bivšeg kralja abortusa autora filma Nijemi krik

Šokantna ispovijest bivšeg kralja abortusa autora filma Nijemi krik
Dr. Bernard Nathanson je bio jedan od utemeljitelja Nacionalne akcijske lige za pravo na abortus i bitno je pridonio legalizaciji pobačaja u Americi. Tijekom svoje karijere izvršio je na tisuće abortusa (uključujući i onaj vlastitog djeteta) te je bio ravnatelj najveće klinike za abortuse na svijetu, preuzevši odgovornost za preko 75.000 pobačaja.
Židovskih korijena, ali ateističkog svjetonazora, dugi niz godina smatrao je svaku ideju o Bogu suvišnom, istodobno nimalo ne sumnjajući u opravdanost svojega rada koji mu je osiguravao ugled i donosio visoke prihode.
Započevši svoj put nutarnje preobrazbe, shvatio je da svako živo biće ima pravo na život. Prestao je raditi abortuse i postao jedan od predvodnika pro-life pokreta. Svjetsku javnost je posebice šokirao filmom Nijemi krik u kojemu je po prvi put uz pomoć ultrazvuka zorno prikazao što se događa tijekom abortusa.
S vremenom, ne samo što je promijenio svoj stav prema pobačaju, nego je nastavio svoju duhovnu potragu. Shvativši da se potpuna istina o čovjeku i životu nalazi samo u Isusu Kristu, na koncu je prigrlio vjeru te je kršten u Katoličkoj Crkvi.
Vlastita životna ispovijest poslužila je dr. Nathansonu da promotri i sustavno rastakanje morala kao i druge opasnosti koje ugrožavaju čovjekovo dostojanstvo. Tako je ova knjiga više od surovo iskrene autobiografije: ona je povijest razvoja moralnog relativizma u medicini i društvu općenito kao i "insajderska" kronika političkih i medijskih manipulacija kojima se taj relativizam nastoji svima nametnuti.
Zbog svega navedenog ne čudi da ovu knjigu mnogi drže jednom od najznačajnijih autobiografija 20. stoljeća.

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica