Cijena:

10,35 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Fides

ISBN: 978-953-235-698-4

Uvez: Meki s klapnama

Broj Stranica: 144

Jezik izvornika: Francuski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2020

Prevoditelj: Lidija Paris

Autori: Philippe,Jacques

Šifra: VKGZ01403

Visina: 195 mm

Širina: 120 mm

Mali put pouzdanja i ljubavi

S Malom Terezijom k radosnu i ispunjenu životu - 3. izdanje

Ponekad smo skloni pomisliti da se rast u duhovnomu životu sastoji od umnažanja pobožnosti, gomilanja vlastitih zasluga i grozničave težnje k savršenosti. Takav pristup, ako smo u njemu naizgled uspješni, dovodi do zasljepljujuće oholosti i gledanja svisoka na sve druge kao u Isusovoj priči o farizeju i cariniku, a neuspješnost dovodi do nezadovoljstva i frustracija.

U konačnici, svako napredovanje vlastitim snagama pokazuje se kao varljivo i bezuspješno jer svi naiđemo na izvanjske nepremostive poteškoće, doživimo duhovnu tamu i suhoću ili snažno iskusimo vlastite slabosti.

Suočena s vlastitim ograničenjima koje bi mnoge obeshrabrile, sveta Mala Terezija se umjesto strmim i skliskim putem traganja za vlastitim savršenstvom uputila drukčijim, malim putem – odlučila se, usprkos vlastitim slabostima, uspinjati duhovnim dizalom pouzdanja u Božju ljubav.

Taj mali put otkriva nam se u ovoj poticajnoj knjizi u duhovnim razmatranjima i tumačenjima Terezijinih tekstova poznatoga autora o. Jacquesa Philippea. Životna mudrost u njima sadržana dostupna je svakome i vrlo jednostavna jer, kako je i sama Mala Terezija kazala: „Volim jednostavnost, jeza me hvata od ‘pretjerivanja’.“

Vjerno prenoseći misao svete Male Terezije u naše vrijeme i okolnosti te učeći nas prihvatiti sebe onakvima kakvi jesmo, ova nadahnjujuća knjiga odličan je lijek protiv perfekcionizma i siguran izvor
zdrave kršćanske duhovnosti primjenjive u svim životnim situacijama.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica