Cijena:

7,83 EUR

Nakladnik: Svjetlo riječi

ISBN: 978-953-7091-51-4

Uvez: Meki

Broj Stranica: 120

Jezik izvornika: Njemački

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2008

Dimenzije: 200 x 125

Prevoditelj: Sulejman Bosto

Autori: Speamann,Robert

Šifra: 9NSA00072

Osnovni moralni pojmovi

U izdanju Franjevačkog medijskog centra Svjetlo riječi objavljena je knjiga Osnovni moralni pojmovi, njemačkog autora Roberta Spaemanna.
Spaeman je istaknuti njemački filozof, rođen 1927. u Berlinu. Njegovo glavno usmjerenje je kršćanska etika i on se smatra jednim od najznačajnijih etičara vrednota. U tom duhu pisana je i ova vrijedna knjiga koju je s njemačkog na hrvatski preveo prof. dr. Sulejman Bosto.
Autor pokušava čitatelja uvesti u razmišljanje o temeljnim moralnim pojmovima i pojmovima koje svi mi svakodnevno primjenjujemo kada razmišljamo o moralnom aspektu naših djelovanja. Njezina vrijednost je i jednostavan jezik, bez teških termina i učenih pretpostavki, što čitatelju omogućava lakše shvaćanje tematike. Nastala povezivanjem niza emisija Bavarskog radija u siječnju i veljači 1981, pisana je jezikom "obiteljskog razgovora" o kojem govori Platon.
U vremenu gubitka vrednota i nepoznavanja temeljnih moralnih pojmova, ova knjiga je doista poželjno štivo. Ona je značajna i kao prevoditeljski projekt budući da djela ovog istaknutog filozofa, cijenjena i od njegova sunarodnjaka pape Benedikta XVI, nisu prevođena na hrvatski jezik.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika

Top ljestvica