Cijena:

19,91 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Sapientia cordis

ISBN: 978-953-235-146-0

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 480

Jezik izvornika: Hrvatski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2008

Dimenzije: 220 x 145

Autori: Fuček,Ivan

Šifra: VKZR00155

Pravo - Pravda

Moralno-duhovni život

U nizu znanstvenih djela Moralno-duhovni život uglednoga hrvatskog, a i svjetskoga moralnog teologa, dugogodišnjeg profesora na Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu, prof. dr. Ivana Fučeka, izišao je osmi svezak pod naslovom Pravo – Pravda. U ovome osmom svesku riječ je o pravu i pravdi / pravednosti kao o pozivu na novu evangelizaciju. U ovom novom ruhu predani nauk o dvije Božje zapovijedi (VII. i X.), viđen svjetlom Isusovih blaženstava Novoga zavjeta, sa svim će svojim sadržajem u ovom svesku biti protumačen i jasnije predstavljen suvremenim govornim jezikom.
Ovo visoko znanstveno djelo ujedno je prihvatljivo i za široke krugove čitateljstva zainteresiranoga za ove teme. Ono nedvojbeno može – kao, uostalom, i prethodnih sedam svezaka – poslužiti i kao priručnik za ovu problematiku na našim visokim učilištima, pogotovo onim teološkim. Bogatstvo konzultiranih vrela i literature na hrvatskom i drugim svjetskim jezicima je impresivno. Stil je jasan i čitak, s mnogim odlikama izvrsnoga literarnog štiva.

"...tek se ispravnim poimanjem onoga što je čovjek i kakvo mu je dostojanstvo može doći do onoga kakva sve i koja prava taj i takav čovjek ima."

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica