Cijena:

19,91 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Sapientia cordis

ISBN: 978-953-235-230-6

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 544

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2010

Dimenzije: 220 x 145

Autori: Fuček,Ivan

Šifra: VKRE00008

Vjerovati - Živjeti

Moralno-duhovni život

 

Niz knjiga pod zajedničkim nazivom Moralno-duhovni život predstavlja najbolje od onoga što je autor prof. dr. Ivan Fuček tijekom četrdeset godina studirao, naučavao i pisao te je stoga ovo svojevrsna kruna njegova stvaralačkog rada, njegov nesebičan i iznimno vrijedan dar hrvatskoj teološkoj znanosti i vjerskoj kulturi.

Djelo je pisano jednostavnim stilom i suvremenim jezikom, a odiše sigurnošću vrhunskoga i iskusnog teologa vođena Sv. pismom, Predajom i Učiteljstvom te najnovijim postignućima teoloških, filozofskih i mnogih drugih znanstvenih disciplina. Stoga se ovaj niz nameće kao jedinstven i siguran kompendij katoličkoga vjersko-moralno-duhovnog nauka.

Na koncu ili na početku puta? Pitanje koje se javlja uz ovaj zadnji, X. svezak, niza knjiga pod zajedničkim naslovom Moralno-duhovni život autora prof. dr. sc. Ivana Fučeka, dobiva svoj jedino ispravan odgovor u svjetlu naslova ovoga sveska: Vjerovati - Živjeti. Doista, odgovor na ovo pitanje jednoznačan je, jasan, za vjernika kršćanina jedino moguć: na početku! Kršćanski život jest uvijek novo započimanje, jest - s milošću Božjom - hod u kojemu se iz dana u dan čini korak po korak - uvijek iznova, uvijek ispočetka: Svjesni svoje ranjenosti grijehom, ali s puno nade i pouzdanja u Onoga bez kojega ne možemo ništa, a s kime možemo sve.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica