Cijena:

60,00 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Kršćanski klasici

ISBN: 978-953-11-0489-0

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 583

Jezik izvornika: Latinski

Godina izdanja: 2009

Dimenzije: 240 x 180

Prevoditelj: Marija Šikić, Stjepan Kušar

Autori: Bonaventura,sveti

Šifra: 1832

Tria opuscula

Tri najpoznatija spisa sv. Bonaventure, poznata pod zajedničkim latinskim nazivom Tria opuscula (Tri djelca), objavljena su u prigodi 800. obljetnice franjevačkoga reda i obuhvaćaju malu teološku sumu toga značajnog srednjovjekovnog teologa i filozofa, a ovim izdanjem u nas se po prvi put pojavljuju u dvojezičnoj verziji.
Budući da je taj autor iz 13. st. u svoju teološku misao utkao kako vlastite tako i tuđe filozofijske uvide, ovi će tekstovi biti zanimljivi i korisni ne samo teolozima, nego i onima koji se bave proučavanjem povijesti srednjovjekovne filozofije.
U knjizi su latinski i hrvatski tekst raspoređeni u dva stupca radi lakšega čitanja i konzultiranja izvornika, a knjiga je opremljena podacima o ostalim Bonaventurinim tekstovima te o hrvatskim i drugim prijevodima njegovih tekstova u navedenoj bibliografiji kao i leksikonom pojmova (Lexicon Bonaventurianum).
Ovi će tekstovi zasigurno koristiti svima koji se bave teologijom, kako studentima tako i predavačima, ali i onima koji se bave filozofijom, jer religija i njezina teologija ne samo da se koristila filozofskim razmišljanjem nego je bila i izazov za njega, bilo kao predmet kritike, bilo kao izvor novih pitanja i izazova za samostalno razmišljanje. Knjigu su preveli Marije Šikić i Stjepan Kušar koji ju je i priredio za u ovakvom izdanju.

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica