Rasprodano

Cijena:

6,50 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Fides

ISBN: 978-953-235-444-7

Uvez: Meki

Broj Stranica: 64

Jezik izvornika: Talijanski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2015

Dimenzije: 195 x 120

Prevoditelj: Verica Kraš Villa

Autori: Ivan Pavao II. - Karol Wojtyla

Šifra: VKDE00119

Anđeli

Tko su, kako djeluju i zašto su važni

Što zapravo znamo o anđelima, tim duhovnim bićima koja se u Svetomu pismu spominju već od prvih stranica Knjige Postanka? Tko su oni, kako djeluju i zašto su važni? Na sva ta i mnoga druga pitanja odgovara ova jedinstvena knjiga u kojoj su sabrane sve kateheze sv. Ivana Pavla II. u kojima je izložio stalan i provjeren crkveni nauk o anđelima te njegov govor o sv. Mihaelu Arkanđelu kojega je održao u svetištu sv. Mihaela na Monte Garganu. U Dodatku se nalaze i svi tekstovi o anđelima iz Kompendija Katekizma Katoličke Crkve, Katekizma Katoličke Crkve te Direktorija o pučkoj pobožnosti i liturgiji. Ova je knjiga nastala kao plod želje da se pripomogne izgradnji argumentirana kritičkoga stava vjernika pred modernim duhovnim trendovima new agea i sličnih sinkretističkih pokreta i nastojanja te kao doprinos posvješćivanju prave istine o anđelima koja, kako kaže sv. Ivan Pavao II., "mora biti na srcu svakomu kršćaninu".

Susret sa svijetom čistih duhovnih bića čovjeku postaje dragocjena objava da je on ne samo tjelesno, nego i duhovno biće, i da je dio uistinu velika i djelotvorna djela spasenja unutar zajednice osobnih bića koja po čovjeku i s čovjekom služe Božjemu providonosnu planu.

Danas, kao i u prošlim vremenima, s više ili manje znanja raspravlja se o tim duhovnim bićima. Treba priznati da je pomutnja ponekad velika, što za posljedicu ima rizik da se vjerom Crkve o anđelima proglašava ono što vjeri ne pripada ili, obratno, da se izostavljaju neki važni aspekti objavljene istine.

Ivan Pavao II.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica