Cijena:

4,00 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Dokumenti (Kršćanska sadašnjost)

ISBN: 978-953-11-0260-0

Uvez: Meki

Broj Stranica: 56

Jezik izvornika: Latinski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2006

Dimenzije: 165 x 115

Prevoditelj: Ivan Šaško

Autori: Ivan Pavao II. - Karol Wojtyla

Šifra: 9KSA10400

Ex corde Ecclesiae. Iz srca Crkve (D-145)

Apostolska konstitucija o katoličkim sveučilištima

Ovaj dokument upućen je posebice voditeljima katoličkih sveučilišta, dotičnim akademskim zajednicama, svima onima koji se za njih zanimaju, osobito biskupima, redovničkim zajednicama i crkvenim institucijama, brojnim laicima zauzetima u velikome poslanju visokoga obrazovanja. Cilj je omogućiti da se "promiče viši stupanj kulture, kako bi kršćanski duh bio javno, trajno i općeprisutan, a učenici ovih instituta postali zaista ljudi znanosti, spremni u društvu preuzeti važne službe, a u svijetu biti svjedocima vjere".

Osim što se obraćam katoličkim sveučilištima, obraćam se također brojnim katoličkim institucijama visokoga obrazovanja. U skladu s njihovom naravi i vlastitim ciljevima, one imaju zajednička neka ili sva obilježja sveučilišta i pružaju vlastiti doprinos Crkvi i društvu, bilo putem istraživanja, bilo putem odgoja ili s pomoću pripreme za neko profesionalno zanimanje. Iako se ovaj dokument odnosi specifično na katoličko sveučilište, on kani obuhvatiti sve katoličke institucije visokoga obrazovanja, zauzete za unošenje Kristove evanđeoske poruke u ljudske duše i u kulture.

Stoga s velikim pouzdanjem i nadom pozivam sva katolička sveučilišta da vrše svoju nezamjenjivu zadaću. Njihovo se poslanje očituje sve nužnijim za susret Crkve s razvojem znanosti i s kulturama našega vremena.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica