Cijena:

2,70 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Izvan nizova (KS)

ISBN: 978-953-11-0403-6

Uvez: Meki

Broj Stranica: 67

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2008

Autori: de Foucauld,Charles

Šifra: 9KSA11636

Visina: 150 mm

Širina: 105 mm

Bog je Ljubav

Rodio se 1858. u Strasbourgu. Ranjen je još kao dijete ostavši siroče bez oca i majke dok mu još nije bilo ni šest godina
Tijekom teškog adolescentnog doba gubi vjeru i, možda da bi otklonio tjeskobu koju nosi u sebi, predaje se neurednom životu užitaka.
S đvadeset i dvije godine poslan je kao časnik u Alžir. Tri godine kasnije napušta vojsku i kreće u opasnu ekspediciju u Maroko. Svjedočanstvo islamske vjere budi u njemu pitanje: »Postoji li Bog?« Po povratku u Francusku, ganut ljubaznim i diskretnim gostoljubljem svoje duboko kršćanske obitelji, traži i providnosno susreće svećenika koji će mu postati ocem i prijateljem: oca Huvelina. U listopadu 1886., s oVadesetosam godina, dožvljuje obraćenje. Od tog trenutka sav svoj život želi darovati Bogu. Hodočašće u Svetu zemlju otkriva mu lice Isusa iz Nazareta i od tada je On taj koga želi slijediti i nasljedovati. Najprije provodi sedam godina kod trapista, zatim četiri godine u Nazaretu kao pustinjak pod okriljem samostana klarisa i sve više otkriva da sijediti Isusa, žarko ga ljubiti, znači kao i on biti blizu onima koji su daleko i koji su najnapušteniji.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica