Cijena:

10,00 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Izvan nizova (KS)

ISBN: 978-953-11-0163-9

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 67

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2005

Dimenzije: 200 x 105

Autori: Dorotić,Branimir, Lice,Stjepan

Šifra: 9KSA09730

Svjetlost se vraća svjetlosti

"Poput dobra svjetioničara koji svjetlo svoga svjetionika održava i danju i noću, kako nikada ne bi okasnio, kako ga, ni posred dana, ne bi zateklo zgušnjavanje neslućenog mraka, Bog stoji među nama. Jednostavan, vjeran, gotovo plah. Svaka je njegova riječ svjetlost. I kada progovara danima i kada progovara noćima naših bića, naših odnosa, on za nas ima samo jednu riječ: svjetlost." Eto, tako pisac, čitateljstvu poznat kao autor kršćanskih meditacija i do sada tiskanih u knjigama i objavljenih u Glasu Koncila, započinje još jednu svoju knjižicu razmišljanja o otajstvu Božje prisutnosti u svijetu koju zamjećujemo jedino vjerom.

Poruka iz naslova, da se svjetlost vraća svjetlosti, zapravo je nahranjena nadom u ponovno stjecanje sveg stvorenja u Božjoj svjetlosti, jer, kako poručuje autor, nekoć je sve bilo svjetlost, aludirajući na početak stvaranja, a smisao povijesti je da se sve u svjetlost i vrati.
Knjižica nema podnaslove – priča je otkana u jednom komadu kao da prenosi autorovu želju da se njezina poruka cjelovito primi i shvati – ali je misaona dinamika jasna i prepoznatljiva u razradnji ključnih pojmova koje autor malo po malo uvodi u razmatranje. Originalne ilustracije, prisutne na svakoj stranici, i načinjene upravo za ovu knjižicu daju razmišljanju čar autentičnosti i neponovljivosti, kao što je autentično i neponovljivo svako ljudsko srce okupano u vjeri.

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica