Cijena:

11,00 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Izvan nizova (KS)

ISBN: 978-953-11-0389-3

Uvez: Meki

Broj Stranica: 271

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2008

Autori: Baloban,Stjepan, Črpić,Gordan, Kompes,Marijana

Šifra: 9KSA11162

Visina: 240 mm

Širina: 170 mm

Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve

Deseta obljetnica djelovanja ( 1998. - 2008. )

Prigodom desete obljetnice djelovanja Centra za socijalni nauk Crkve objavljena je ova knjiga koja želi, s jedne strane, što je moguće podrobnije opisati činjenice i ambijent, inicijativu za pokretanje i mukotrpno traženje vlastitoga puta jedne potpuno nove potpuno nove crkvene institucije u Hrvatskoj. S druge strane, ova knjiga želi oteti povijesnom zaboravu različite i najvećim dijelom široj javnosti nepoznate aktivnosti i djelovanje Centra, u kojemu su sudjelovali konkretni ljudi, djelatnici Centra.
Prvih deset godina djelovanja Centra važno je razdoblje u povijesti socijalnog nauka Crkve u Hrvatskoj. To je razdoblje koje ne može biti označeno samo nizom datuma, nego i prikazom kako su se pojedine ideje rađale (npr. Znanstveni pokreti).
Cilj ove knjige je sustavno i pregledno prikazati prvih deset godina djelovanja Centra. To je bilo moguće na temelju objavljenih i neobjavljenih dokumenata. Neki od tih podataka pripadaju području unutarcrkvenih kontakata, zajedničkih rasprava i promišljanja, i nigdje nisu zabilježeni osim u iskustvu i sjećanju sudionika. Da nisu stavljeni na papir, ostali bi zabilježeni.Ovako koncipirana knjiga otkriva na koji se način oblikovao identitet Centra u odnosu na vjernike laike i na crkvene strukture. Suočavanje sa socijalno etičkim pitanjima i dilemama u društvu tržilo je dijalošku, interdiscipiniranu, a onda i znanstvenu usmjerenost Centra.
Knjiga o desetoj obljetnici Centra je namijenjena kako stručnoj javnosti tako i svim onima koje zanima uloga i mjesto Crkve i njezina socijalnog učenja u hrvatskom društvu. Knjiga želi posredovati ne samo informacije i podatke, nego i duh i dinamiku aktivnosti prvih deset godina djelovanja Centra. To je vidljivo, primjerice, u tome što prikazom socijalnih tribina, susreta mladih znanstvenika kao i studijskih dana, čitateljima nude kratki sažeci izlaganja kojima ih se želi uvesti u bogatu tematiku, posredovati kako infor

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica