Cijena:

8,63 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Fides

ISBN: 978-953-235-105-7

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 119

Jezik izvornika: Njemački

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2007

Dimenzije: 205 x 125

Autori: Benedikt XVI. - Joseph Ratzinger

Šifra: VKGZ01290

Crkva, Izrael i svjetske religije

U suvremenome globaliziranom svijetu međureligijski dijalog nameće se kao potreba i nužnost. No počesto se postavljaju pitanja: koji su rizici i očekivanja toga dijaloga te kako naći putove susreta bez pojednostavljivanja, sinkretizma i odricanja od vlastita identiteta?

Joseph Ratzinger (papa Benedikt XVI.) je od samih početaka svojega pontifikata naglašavao kako će ekumenizam i međureligijski dijalog biti visoko na ljestvici njegovih prioriteta. O tim pitanjima on je vrlo jasno progovarao i tijekom svojega dugogodišnjeg teološko-znanstvenog rada, što pokazuje i ova knjiga. U njoj on najprije analizira odnos Crkve i Izraela – židovske vjere – polazeći prije svega od stvarnosti Saveza koja ima ključnu ulogu za obje religije. Na osnovu te analize u drugome dijelu  knjige Ratzinger pozornost usmjerava na međureligijski dijalog općenito te na ulogu koju bi Crkva trebala imati na tome planu.

Svima onima koji žele shvatiti bit i putove međureligijskoga dijaloga ova knjiga može otvoriti nove vidike i dati vrlo korisne smjernice.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica