Cijena:

6,00 EUR

Nakladnik: Svijetla točka

Biblioteka: Oko tri ujutro

Uvez: Meki

Broj Stranica: 204

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 1995

Prevoditelj: Karlo Prendivoj

Autori: Simonton,Carl

Šifra: 9GLA00200

Visina: 200 mm

Širina: 120 mm

Kako da opet ozdraviš

Upute za aktiviranje samoiscjeljivačkih snaga kanceroznim pacijentima i njihovim obiteljima

Što može bolesnik — i više od terapije koju mu je propisao liječnik — činiti kako bi aktivno surađivao u svom ozdravljenju? Kakvu ulogu pri nastajanju i pri liječenju bolesti igraju duševna preživljavanja? Mogu li zdravi ljudi naučiti tako živjeti da njihovo tijelo izrazito smanji svoju „spremnost na bolest"?
To su neka od osnovnih pitanja na koje pokušavaju odgovoriti liječnik O. Carl Simonton i psiholog Stefanie Matthews-Simonton. Oni su godinama vrlo uspješno liječili bolesnike od raka. Oboljelima se vidljivo popravlja kvaliteta života i oni žive — kaže dr. Simonton u jednom intervjuu 1981. godine — „u prosjeku dvostruko duže nego bolesnici od raka u najboljim medicinskim centrima s ortodoksnim oblicima terapije".
U ovoj svojoj knjizi iznose temeljne postavke svog koncepta dijagnoze i liječenja.
„Opet ozdraviti" - poziv je i praktično uvođenje u samopomoć za oboljele od raka, njihove pomoćnike i rodbinu.
Autori ne žele svojom metodom uobičajeno medicinsko liječenje zamijeniti, nego nadopuniti. Oni pojmovima kao što su „volja za život" i „samoiscjelivačka snaga", daju znanstvenu osnovu i pomoću mnogobrojnih primjera pokazuju da nada, povjerenje i pouzdanje te novi postupak sa samim sobom mogu biti važne pretpostavke za ozdravljenje i zdravlje.
 

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica