Rasprodano

Cijena:

6,64 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Fides

ISBN: 978-953-235-120-0

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 95

Jezik izvornika: Talijanski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2008

Dimenzije: 200 x 120

Autori: Benedikt XVI. - Joseph Ratzinger

Šifra: VKGZ01300

Kršćanstvo i kriza kultura

Joseph Ratzinger (Benedikt XVI.) u knjizi Kršćanstvo i kriza kultura progovara o sukobu civilizacija i kultura, od kojeg se u naše vrijeme strahuje, a koji se ne odnosi toliko na monoteističke religije, koliko na oprečnost u kojoj su čovjek vjere i čovjek koji unaprijed isključuje postojanje Boga. Stoga se on ne obraća samo vjernicima, nego i onima koji ne vjeruju, pozivajući ih da se ponašaju kao da Bog postoji.
Jedan od razloga pisanja ove knjige je i činjenica da se u Europi i općenito na Zapadu razvila kultura koja je radikalna kontradikcija ne samo kršćanstvu, nego općenito religijskim tradicijama čovječanstva. Papa primjećuje kako je sadašnje zapadno društvo, kojim prevladava racionalna i znanstvena logika, hotimice zaboravilo vlastito kršćansko podrijetlo do te mjere da se kršćanski korijeni u Europskom ustavu niti ne spominju.
Kroz tri poglavlja progovara o krizi kultura, pravu na život u te o tome što znači vjerovati, a osvrće se i na opasnost od terorizma koji naziva “ratom bez granica i bez ratišta”.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica