Cijena:

3,32 € / 25,01kn
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

Nakladnik: Apostolatski centar Sav Tvoj

ISBN: 953-6471-27-2

Uvez: Meki

Broj Stranica: 64

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2001

Dimenzije: 170 x 120

Šifra: 9SAV00220

Krštenje

Sakramente Novog zakona ustanovio je sam Gospodin Isus Krist. Oni su vidljivi znakovi nevidljive Božje prisutnosti u svim razdobljima i važnim trenucima života kršćana. Po sakramentima vjerski život kršćana rađa se i raste, ozdravlja i prima poslanje.
Sakramente dijelimo u tri skupine. Prva skupina su sakramenti inicijacije: Sv. Pričest, Sv. Potvrda i Krštenje. Zatim slijede sakramenti ozdravljenja: Sv. Ispovijed i Bolesničko pomazanje. Te sakramenti, koji su u službi zajedništva i poslanja vjernika: Svećenički red i Ženidba. Sigurno, ovaj raspored nije jedini mogući, ali nam on omogućuje vidjeti kako sakramenti tvore organizam u kojem svaki pojedini sakrament ima svoje životno mjesto. U tom organizmu Euharistiji pripada jedinstveno mjesto kao "Sakramentu nad sakramentima". Svi su drugi sakramenti usmjereni k njemu kao svojem cilju.
Slijedeći tu analogiju, mi smo izdavački niz "Sedam svetih sakramenata" započeli sa sakramentima kršćanske inicijacije, stavljajući Sv. Pričest na prvo mjesto, jer je Euharistijsko Srce Isusovo središte Božje ljubavi iz kojeg proizlaze svi ostali sakramenti.
Zatim je uslijedila knjižica o sakramentu Sv. Potvrde. U Knjizi Postanka čitamo, da je u početku svijeta Duh Božji lebdio nad vodom da joj dade moć posvećivanja. Tek nakon toga, voda postaje simbol spasenja već u praslikama Općeg potopa i Prelaska preko Crvenog mora.
 

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika

Top ljestvica