Cijena:

11,95 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Metanoja

ISBN: 978-953-11-0565-1

Uvez: Meki

Broj Stranica: 172

Jezik izvornika: Njemački

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2010

Dimenzije: 200 x 110

Prevoditelj: Ivan Ivanda

Autori: Schönborn,Christoph

Šifra: 9KSA11211

Našli smo milosrđe

Tajna božanskoga milosrđa

Knjiga započinje s blagopokojnim papom Ivanom Pavlom II. jer je u središtu njegova djelovanja, kako je sam više puta posvjedočio, stajala poruka o božanskome milosrđu. Usred svijeta puna nemira, grijeha i patnje htio je svim ljudima približiti Božje smilovanje. Nedjelju nakon Uskrsa, Bijelu nedjelju, Ivan Pavao II. proglasio je »nedjeljom milosrđa«. Njegova je nakana obilježena viđenjima svete sestre Faustine Kowalske i ta viđenja imaju značajnu ulogu u većini poglavlja ove knjige. Bečki nadbiskup je, naime, u svojim katehezama o božanskome milosrđu, koje su u skraćenom i prerađenom obliku prikazane u devet poglavlja ove knjige, prihvatio poticaj Ivana Pavla II. "da poruku o milosrdnoj Božjoj ljubavi, koju je u Lagiewniki naviještala sestra Faustina Kowalska, prime svi ljudi na zemlji i da ona ispuni njihova srca nadom".
Čitatelj se u ovoj knjizi može ponajprije pouzdano informirati, ali potom i meditirati nad tajnom božanskoga milosrđa, kako se ona otkriva u Starome zavjetu, u Isusovu navještaju, u iskustvu svetoga Pavla. Zatim, kako poimati božansko milosrđe u vezi sa sakramentom milosrđa, ispovijedi, što su tradicionalno poznata »djela milosrđa« i kako ona danas pomažu kršćanima postati »motorom« milosrđa u svijetu. Nadalje, što znači kršćanski doživljaj Marije kao Majke milosrđa te, konačno, kako pristupiti jednom od najtežih pitanja naše vjere ispunjene nadom: Hoće li na koncu biti milosrđa za sve ljude i kako pomiriti Božju volju za spasenjem sviju i njegovu pravednost?

CHRISTOPH KARDINAL SCHONBORN, jedan od poznatijih katoličkih teologa današnjice, dominikanac, bečki nadbiskup i predsjednik Austrijske biskupske konferencije.
 

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica