Cijena:

10,35 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Fides

ISBN: 978-953-235-715-8

Uvez: Meki s klapnama

Broj Stranica: 176

Jezik izvornika: Francuski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2020

Prevoditelj: Lidija Paris

Barcode: 978-953-235-715-8

Autori: Philippe,Jacques

Šifra: VKDE00227

Visina: 19,5

Širina: 12,0

Naučiti primati

Kako prihvatiti Božji dar spasenja

Biti kršćanin ne znači izvršavati niz propisa i obveza kako bismo zaslužili Božju ljubav, nego snagom vjere biti otvoren za primanje već darovanoga beskrajnog Božjeg milosrđa. Naučiti primati, čini se, lako je razumjeti, ali tako teško živjeti. Kako vjerovati da me Bog ljubi? Kako vjerovati da me Duh Sveti vodi, pa i u trenutcima slabosti i bojazni? Kako mogu naučiti biti otvoren i sposoban za primanje u različitim trenutcima kršćanskoga života: u molitvenom i sakramentalnom životu, u odlukama koje treba donijeti, potrebi za slobodom i mirom, iskustvom slabosti i siromaštva...?

U knjizi Naučiti primati poznati autor duhovnih bestselera o. Jacques Philippe, prepoznatljiv po stilu koji odiše jednostavnošću i dubinom, poziva nas da otkrijemo i prihvatimo skriveni dar Božjega spasenja. Polazeći od evanđeoskoga razgovora Isusa i Samarijanke na Jakovljevu zdencu, autor upozorava na to da smo prečesto žedni pokraj izvora i, opterećeni nezadovoljstvima, umorom ili razočaranjem, zaboravljamo nevjerojatno blago koje nas može učiniti sretnima.

„Stojimo pored izvora i umiremo od žeđi; tjeskobno, umorno i razočarano trčimo za tisuću izvanjskih stvari, a u sebi nosimo nečuvena bogatstva koja samo treba otkriti. U sebi imamo kraljevstvo koje je veće od svemira i sva dobra koja želimo već su prisutna u dubini našega srca. Tamo stanuje Bog koji nam je spreman dati sve...“ Jacques Philippe

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica