Rasprodano

Cijena:

11,81 EUR / 88,98kn
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Posebna izdanja

ISBN: 978-953-235-474-4

Uvez: Meki

Broj Stranica: 160

Jezik izvornika: Talijanski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2015

Dimenzije: 205 x 135

Autori: Papa Franjo - Jorge Mario Bergoglio

Šifra: 6696

Obitelj je dragocjeno blago

Kateheze o obitelji

Obitelj je dragocjeno blago niz je kateheza o obitelji koje je papa Franjo održao u razdoblju između dviju Sinoda o obitelji, od listopada 2014. do listopada 2015., a koje su cjelovito sakupljene u ovoj knjizi.

Ovaj poticajan i nenadomjestiv priručnik za svaku obitelj izražava Papinu duboku očinsku zabrinutost za temelje obitelji koji određuju život svakoga pojedinca i zato progovara o brojnim temama koje se tiču svakodnevnih situacija i problema obiteljskoga života: o ulozi očeva u obitelji, o majkama, braći i sestrama, o važnosti baka i djedova, o bolesti u obitelji, o nestašici novca, međusobnomu nerazumijevanju, bolesti djece, o smrti u obitelji, o važnosti molitve, svjedočenju vjere, o crkvenom i društvenom pozivu bračnih parova, o zaručništvu, kao i o vrlo aktualnim pitanjima rastave i izazova roditeljstva u modernome društvu; sva ta i mnoga druga pitanja Papa rasvjetljuje vjerom i nadom u Uskrsloga.

Ova mudra, jednostavna i životno konkretna promišljanja pape Franje bit će od goleme važnosti svima koji žele osnažiti i obogatiti svoj obiteljski život kao i svima onima koji su na bilo koji način u kontaktu s obiteljima.

Da bi sebe bolje upoznalo i skladno raslo, ljudsko biće treba uzajamnost muškarca
i žene. Kada to nije slučaj, vide se posljedice. Stvoreni smo zato da jedni druge slušamo i uzajamno se pomažemo. Možemo reći da bez uzajamnoga obogaćivanja u tome odnosu – u mislima i djelovanju, u osjećajima i radu, pa i u vjeri – njih dvoje ne mogu niti razumjeti dokraja što znači biti muškarac i žena.

Papa Franjo

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica