Cijena:

1,99 EUR

Nakladnik: Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove

Biblioteka: Svjedoci i uzori

ISBN: 953-231-008-X

Uvez: Meki

Broj Stranica: 93

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2003

Dimenzije: 190 x 120

Priređivači: Adam Periškić

Šifra: 9FTI02070

Pobjednici smrti

Počeci Crkve u Koreji

Dana 9. rujna 1831. Sveta Stolica ustanovila je apostolski vikarijat u Koreji. No i prije toga datuma u Koreji su postojali revni katolici. Ova knjiga govori o tome kako je katolička vjera ušla u Koreju.
Vjerojatno jedinstveno u analima Katoličke crkve, vjeru u Koreju nisu donijeli misionari. Obrazovani ljudi, koji su to više čeznuli za spoznajama novih istina što je njihova zemlja bila zatvorenija, pobrinuli su se da preko godišnjeg poslanstva u Peking nabave knjige o kršćanskoj vjeri. Pomognuti Božjom milošću, prepoznali su pravu istinu.
Godine 1784. za vrijeme putovanja poslanstva u Peking, bio je kršten prvi Korejac koji je uzeo krsno ime Petar. Vrativši se u svoj zavičaj, krstio je svoje prijatelje. Oni su ubrzo svoju vjeru potvrdili mučeničkom krvlju. U više je navrata u Koreji izbilo krvavao progonstvo katolika.
Unatoč dobro čuvanoj granici, misionari su ipak uspjeli prodrijeti na korejsko tlo naročito morskim putom. Prvi korejski zaređeni svećenik bio je Andrija Kim koji je postao i "kapetan broda" da bi ispunio jendu važnu zadaću.
Ova knjiga svjedoči o junačkom držanju katolika za vrijeme najžešćih progona. Čita se lako, zanimljivo i s velikom koristi.
 

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica