Cijena:

6,37 EUR

Nakladnik: Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove

Biblioteka: Svjedoci i uzori

ISBN: 953-6257-97-1

Uvez: Meki

Broj Stranica: 191

Jezik izvornika: Talijanski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2002

Dimenzije: 190 x 120

Prevoditelj: Ivana Ćepulić

Autori: Gentili,Otello

Šifra: 9FTI02000

Apostol Kine

P. Matteo Ricci, DI (1552.-1610.)

Dan 10. rujna 1583. rođendan je modernih katoličkih misija u Kini. Toga su, naime dana, dva isusovca, p. Ricci i Rugeri, kročila u Zhao qing (Džao ćing), i tako započeli evangelizaciju te goleme zemlje.
Ricci je uspostavio dobre i prijateljske odnose sa znanstvenicima, mandarinima, carskim dvorom i običnim pukom. Svima njima posvetio je svoj život pišući znanstvene i vjerske knjige i poučavajući ih u matematici, trigonometriji, astronomiji i zemljopisu te Evanđelju.
Osim njegovih osobnih kvaliteta, izvanredne prilagodbe kineskim običajima i suverenosti u znanosti, resila ga je duboka svetost. Vjerojatno nijedan Europljanin u prošlim stoljećima nije u Kini toliko poznat kao što je Li Ma-tou (Matteo Ricci). I danas njegov se grob nalazi u Pekingu.
U čemu je tajna njegova uspjeha da je nakon mnogo truda, poteškoća i neprilika mogao proći kroz Zmajeva vrata koja su, kao uostalom i Kina, bila zatvorena za strance, i da je zadnje godine svojega života proveo u Pekingu, govori knjiga koju upravo držite u rukama. Knjiga je pisana jednostavnim i zanimljivim jezikom.
 

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica