Cijena:

9,16 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Uskličnik

ISBN: 978-953-235-406-5

Uvez: Meki

Broj Stranica: 216

Jezik izvornika: Španjolski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2014

Dimenzije: 191 x 122

Prevoditelj: Željko Matas

Autori: Orlandis,Jose

Šifra: VKDE00104

Povijest kršćanstva - džepni uvez

Povijest kršćanstva uglednoga španjolskog povjesničara Joséa Orlandisa cjeloviti je i sažeti prikaz povijesti kršćanstva i Katoličke Crkve od početaka do danas. Pišući lako razumljivim stilom autor opisuje socijalni, kulturni i politički kontekst razvoja kršćanstva, iznoseći mnoštvo podataka i omogućujući čitatelju da stvori jasnu ideju o tome kako je proteklo i što sadrži dvadeset stoljeća povijesti kršćanstva.

Kako je na stvaranje suvremenog društva najviše utjecaja imalo upravo kršćanstvo, ovo djelo je namijenjeno svima onima koji traže jednostavnu ali ne i površnu knjigu o oblikovanju i povijesti zapadne kulture u protekla dva tisućljeća. U prilogu knjizi su bogata kronološka tablica te vrlo opsežno kazalo, koje knjizi daje leksikonsku preglednost i uporabljivost.

Ovo vrijedno izdanje, koje omogućuje pregledno promatranje povijesti kršćanstva, bit će od velike pomoći čitateljima u razumijevanju ovodobnih okolnosti i znakova vremena. Nakon rasprodanih nekoliko izdanju u tvrdom uvezu, Povijest kršćanstva sada se pojavljuje i u džepnom uvezu biblioteke Uskličnik kako bi bila dostupnija većem broju ljudi.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica