Cijena:

20,00 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Izvan nizova (Kršćanska sadašnjost)

ISBN: 978-953-11-1192-8

Uvez: Meki

Broj Stranica: 345

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2019

Autori: Gašparović,Darko

Šifra: 978-953-11-1192-8

Visina: 235 mm

Širina: 165 mm

U duhovno zagledan

Izbor kolumni objavljenih u Kršćanskoj obiteljskoj reviji Kana od 2007. do 2016.

Darko Gašparović, jedan od ponajboljih hrvatskih teatrologa, kroatist i komparatist, doktor humanističkih znanosti, dramaturg, pisac i kolumnist punih je deset godina, sve do svoje smrti u siječnju 2017. godine, objavljivao svoje kolumne u Kršćanskoj obiteljskoj reviji „Kana“ u rubrici „Promisao“. Prije svoje smrti sam je od tih kolumni izabrao one koje govore o odnosu vjere i kulture, duhovnosti i znanosti, o ljudima vjere, kulture i duha – o onima čije je djelovanje smatrao važnim istaknuti, ali je bilježio i hodočašća, vlastita putovanja i susrete s drugim kulturama. Iz svega toga nastala je ova jedinstvena knjiga koja ponajviše govori o svome autoru.
Manirom erudita ulazio je u područja vjere i kulture kao rijetko tko u nas ne libeći se iznositi svoja promišljanja i o popularnoj kulturi. Svoja znanja iz teologije – a bio je jedan od onih koji su aktivno sudjelovali u riječkoj crkveno-kulturnoj sredini koja se okupljala kod otaca dominikanaca i posebice oko o. Marijana Jurčevića – znalački je povezivao s književnim, teatrološkim, društvenim i temama od javnog interesa.
Pišući o ovoj knjizi dr. Danijela Bačić-Karković upućuje: „Kome je knjiga namijenjena? Znatiželjnome čitatelju, onom koji je pratio kroz minule godine izlaženja autorove podlistke pa će im ukoričenjem moći ponovno navraćati, prelistavati ih. Nadasve kulturolozima najšire mišljeno, komunikologiji i novinarstvu, filmologiji, teatrologiji, uopće izvedbenim umjetnostima i praksama, muzikologiji, filozofiji, teologiji, sociologiji i psihologiji usmjerenim čitateljskim interesima. Sumnji i nevjerici sklonima. Uvjerenima“.
Knjiga je izišla kao suizdanje Riječke nadbiskupije i Kršćanske sadašnjosti o drugoj obljetnici autorove smrti.

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica