Cijena:

13,27 EUR / 99,98kn
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

Nakladnik: Gradska knjižnica Juraj Šižgorić

ISBN: 978-953-6163-97-7

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 146

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2008

Dimenzije: 207 x 207

Autori: Roščić,Nikola Mate

Šifra: 3447

Apologia asinaria

Pohvalno slovo o najboljem tovaru svih vremena iliti Obrana teškoga magarećeg žitka

Knjiga poznatoga teologa i propovjednika fra Nikole Mate Roščića »Apologia asinaria - Pohvalno slovo o najboljem tovaru svih vremena iliti Obrana teškog magarećeg žitka« zajedničko je izdanje Gradske knjižnice Jurja Šižgorića i samostana sv. Frane.

Predstavljena knjiga moderni je apokrif, svojevrsni roman o najboljem tovaru svih vremena, a to je Isusov tovar kojemu je autor dao ime Niko. Autor je kratke biblijske podatke nadopunio svojim slobodnim opisima.

Osim podataka i opisa tovara knjiga donosi nekoliko primjera iz svjetski poznate literature koja govori o magarcima. Autor se osvrnuo na djela Cervantesa, Dostojevskoga, Orwella i drugih klasika književnosti.

Pogovor knjige nudi ključ za razumijevanje i opravdanje djela. Naime, autor je, na sebi svojstven način, naglasio kako govor o magarcu treba shvatiti kao metaforu, po kojoj bi se svaki svećenik mogao shvatiti kao svojevrsni »Isusov magarac«, jer unatoč svim ljudskim slabostima, oporosti karaktera i svega drugoga, ipak uvijek vjerno služi svoga Gospodara.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora

Top ljestvica