Cijena:

60,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove

Biblioteka: Religijski niz

ISBN: 978-953-231-092-4

Uvez: Meki

Broj Stranica: 279

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2010

Dimenzije: 205 x 145

Priređivači: Ivan Koprek

Šifra: 4018

Biskup Mijo Škvorc: teolog, filozof, govornik, književnik

Zbornik radova sa simpozija u povodu 90. obljetnice rođenja i 20. obljetnice smrti održanoga u Križevcima 3. listopada 2009.

Udruga za promicanje znamenitih Križevčana "Dr. Stjepan Kranjčić", s posebnim zalaganjem predsjednice Udruge mr. sc. Tanje Baran i župnika župe sv. Ane u Križevcima vlč. Krešimira Žinića, u suradnji s Povijesnim društvom Križevci i Filozofskim fakultetom Družbe Isusove te Društvom za povjesnicu Zagrebačke nadbiskupije "Tkalčić", organizirali su 2. i 3. listopada 2009. dvodnevni program obilježavanja 90. obljetnice rođenja i 20. godišnjice smrti biskupa Mije Škvorca.

Na skupu je pokazano da biskup Mijo Škvorc kao svestrani intelektualac, erudit, svećenik, redovnik, biskup, propovjednik, filozof, pjesnik zaslužuje i daljnju prouku, za što su nužni sređivanje arhiva i ujedinjavanje građe pohranjene u arhivu Hrvatske pokrajine Družbe Isusove u Zagrebu i u nadbiskupijskom arhivu Zagrebačke nadbiskupije. To će pokazati i referati sakupljeni u ovome zborniku. Organizator je, uz Zbornik, planirao objaviti i CD sa značajnijim propovjedima biskupa Škvorca. No, zbog tehničkih razloga morali smo od toga (barem za sada) odustati.

prof. dr. sc. Ivan Koprek iz Predgovora
 

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica