Cijena:

15,93 € / 120,02kn
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

Nakladnik: Filozofsko-teološki institut Družbe Isusove

Biblioteka: Religijski niz

ISBN: 953-231-078-9

Uvez: Meki

Broj Stranica: 535

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2009

Dimenzije: 205 x 145

Priređivači: Mijo Nikić, Kata Lamešić

Šifra: 4019

Diktatura relativizma

Zbornik radova znanstvenog simpozija održanog u Zagrebu 16. lipnja 2007.

"Vlada li danas diktatura relativizma?" Na ovo aktualno pitanje odgovaraju nam stručnjaci iz raznih područja znanosti čija su predavanja objavljena u ovom zborniku. Diktatura relativizma je opasnija od nedavne "diktature proletarijata" jer se njezina težnja da ovlada svijetom očituje skriveno i perfidno, s ciljem da degradira Apsolutno, a apsolutizira relativno.

prof. dr. sc. Josip Ćurić

Zbornik Diktatura relativizma odlikuje se interdisciplinarnim karakterom. Društveni fenomen relativizma pod vidom njegova nasilnog i "diktatorskog" utjecaja na moderno društvo, obrađen je od strane filozofa, teologa, sociologa, psihologa, stručnjaka za crkveno pravo i novinara. Preporučujemo ga svima koji žele ostati u istini, biti slobodni i kritički promatrati ono što se oko njih događa.


prof. dr. se. Vladimir Horvat

Da je tema o diktaturi relativizma veoma aktualna najbolje potvrđuje govor kardinala Josepha Ratzingera, sadašnjega Pape Benedikta XVI., koji je samo dan prije nego će biti izabran za Papu održao kardinalima propovijed u kojoj je doslovno rekao: "Relativizam se pokazuje kao jedino stajalište koje odgovara današnjem vremenu. Stvara se dakle diktatura relativizma (...) koja za posljednje mjerilo dopušta samo vlastitu osobu i njezine želje."

dr. se. Niko Bilić
 

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica