Rasprodano

Cijena:

9,95 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Posebna izdanja (Verbum)

ISBN: 978-953-235-200-9

Uvez: Meki

Broj Stranica: 180

Jezik izvornika: Francuski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2009

Dimenzije: 205 x 135

Autori: Frossard,André

Šifra: VKSU00001

Bog u pitanjima

U knjizi Bog u pitanjima poznati francuski obraćenik, član Francuske akademije André Frossard odgovara na brojna pitanja o životu i vjeri koja prate ljudsku egzistenciju i koja su zajednička svima, bez obzira na svjetonazor. Riječ je naime o ključnim temama, onima (kako sam Frossard kaže) "zbog kojih sumnjaju vjernici ili se od vjere udaljuju oni koji bi htjeli vjerovati".
Čemu živjeti? Što je vjera? Zašto ima toliko religija? Mogu li se uskladiti znanost i vjera? Može li se vjerovati u čuda? Zašto u svijetu ima nepravde? Čemu trpljenje? Što slijedi poslije smrti? Na ta i brojna druga pitanja Frossard odgovara na temelju vlastitoga iskustva vjere utemeljene na Svetome pismu, ali poštujući izravnu ili neizravnu argumentaciju svojih sugovornika, koja je također sadržana u tekstu, a koja pomaže boljemu razumijevanju problematike.
Svojim otvorenim pristupom i hrabrim sučeljavanjem argumenata ova će knjiga biti od koristi i vjernicima i agnosticima, svima koji promišljaju o temeljnim životnim pitanjima.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica