Cijena:

11,81 EUR

Nakladnik: Glas Koncila

ISBN: 978-953-241-192-8

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 274

Jezik izvornika: Hrvatski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2009

Dimenzije: 210 x 130

Autori: Tamarut,Anton

Šifra: 9GLK03373

Da bismo imali udjela s Kristom

Izabrane teme iz sakramentalne teologije

Autor u knjizi na 260 stranica pojašnjava sedam tema iz sakramentalne teologije: Trinitarni naglasci u sakramentima; Kršćanski život opećaćen darom Duha u sakramentu potvrde: Teološko-pastoralna aktualnost sakramentalne ispovijedi; Smisao i značenje kajanja; Povezanost sakramenata ozdravljenja i služenja sa sakramentima kršćanske inicijacije; Kršćanski pogled na brak i obitelj, te zadnja tema: Svećenik - svjedok nade. Tijekom tumačenja navedenih tema, pod više se vidova unutarnjom logikom dotiču i nadopunjuju različiti aspekti govora o sakramentima pojedinačno i skupno.
Prva tema Trinitarni naglasci u sakramentima promišlja o temeljnim biblijsko-teološkim ishodištima i uporištima na kojima počiva sakramentalna teologija, a o kojima se u školskoj teologiji rijetko i malo raspravlja, posebice o relacijskoj i personalnoj naravi sakramentalne milosti. Obrada pojedinih tema, poput teme o Povezanosti sakramenata ozdravljenja i služenja sa sakramentima kršćanske inicijacije, u određenome smislu predstavlja malu sakramentalnu sintezu. U njoj jasno dolazi do izražaja nauk Drugoga vatikanskog koncila prema kojem su ostali sakramenti, kao i sve crkvene službe i djela apostolata, čvrsto povezani sa svetom euharistijom i prema njoj su usmjereni.
Teme Kršćanski život opečaćen darom Duha u sakramentu potvrde i Kršćanski pogled na brak i obitelj, osim što pružaju svojevrsnu biblijsku i povijesno-teološku panoramu na sakrament potvrde, odnosno ženidbe, zalaze dublje i u promišljanje o teološkim istinama tih dvaju sakramenata, kao i o životu i poslanju koji iz njih proizlaze.
U svezi s temom Svećenik - svjedok nade, čitatelj će pronaći zanimljiva promišljanja o životu i poslanju svećenika i odgovor na pitanje što znači biti svećenik.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica