Cijena:

19,91 EUR

Nakladnik: Naklada Bošković

Biblioteka: Baština

ISBN: 978-953-263-111-1

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 144

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2009

Dimenzije: 210 x 170

Autori: Novak,Jaroslav, Splivalo,Jasenka

Šifra: 9ZOB01048

Dr. Vojtjeh Brida - Liječnik za 21. stoljeće

Liječnik, izumitelj i dobročinitelj - Čovjek Vojtjeh Brida - Doktor sveukupne medicine

U Jelsi na otoku Hvaru dr. Brida je djelovao kao doktor opće medicine i zubni liječnik trideset i tri godine. Prije dolaska u Jelsu djelovao je u Selcima na otoku Braču i Trpnju na Pelješcu ukupno dvanaest godina, što znači da je u Dalmaciji liječio punih četrdeset i pet godina.
Danas kada živimo u vremenu turizma i promjena ponašanja kod mladih, bilo u školskom životu ili pri sportskim događanjima, držimo da su potrebiti sadržaji odgojne tematike koji bi potaknuli na kvalitetu shvaćanja života i društvenog ponašanja. Kada su osnovne humanističke tekovine, kao što su obazrivost, poštovanje, održavanje riječi, odgovornost, solidarnost, ugrožene poticanjem agresije, destrukcije i sl., tada lik dr. Vojtjeha Bride posebno dobiva na značenju. Humanističke su vrline bile osobine dr. Bride koje je koristio u radu s bolesnicima. Ostao je zapamćen kao uzor profesionalne etike, čestitosti, humanosti i požrtvovanja.
Ta njegova osobnost ubraja ga među najsposobnije i najzaslužnije općinske liječnike otoka Hvara, što i naglašuju mnogi medicinari i mještani.
 

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica