Cijena:

13,27 EUR

Nakladnik: Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca

ISBN: 987-953-7154-69-1

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 394

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2011

Dimenzije: 200 x 138

Autori: Tomić,Celestin

Šifra: 9VER00732

Otkrivenje

Otkrivenje je posljednja knjiga Svetog pisma, osobito Novoga zavjeta. Naime, Sveto pismo sadrži 73 knjige, od čega na Stari zavjet otpada četrdeset i šest biblijskih knjiga, a na Novi zavjet dvadeset i sedam. Izvorni joj je naslov Apokalypsis, što podsje­ća na latinski izraz revelare, a znači dignuti veo s prekrivene stvari. Stoga Otkrivenje na neki način re­kapitulira cijelo Sveto pismo. U jedinstvenoj viziji obuhvaća nebo i zemlju, početak i svršetak, cijelu povijest spasenja te zakoračuje u vječnost.

Pristup knjizi Otkrivenje nije lak. Stran nam je židovsko-kršćanski svijet iz kojeg je niknula i zato nam je od prve nedostupan njezin slikoviti jezik i svojevrstan oblik koji je odgovarao njihovu ukusu. A opet, uvijek nas iznova privlači jer su zauvijek vri­jedne njezine riječi: "Blago onomu koji čita riječi ovog proroštva" (1, 3). Stoga se kršćani, osobito u prijelomnim vremenima, rado k njoj vraćaju i s no­vom je korišću čitaju.

Ova knjiga Celestina Tomića pomaže shvatiti vrijednost i značaj vremena koje živimo i pomaže nam podnositi teškoće, napasti, kušnje i progonstva te ostati vjerni Kristu i čekati njegov slavni dolazak.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica