Rasprodano

Cijena:

11,28 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Posebna izdanja (Verbum)

ISBN: 978-953-235-092-0

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 104

Jezik izvornika: Talijanski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2007

Dimenzije: 205 x 125

Autori: Buzzonetti,Renato, Comastri,Angelo, Drążek,Czeslaw, Dziwisz,Stanislaw

Šifra: VKGZ01240

Pustite me da odem

Snaga u slabosti Ivana Pavla II.

NAPOMENA: Izdanjeje trenutno rasprodano!

Ivan Pavao II. tijekom svog pontifikata je, primjerom i riječju, bio svjedok Kristove poruke za sve kršćane i sve ljude dobre volje. Snagu za to evanđeosko svjedočenje pronalazio je u trpljenju kojim je bio prožet njegov život. Već je u djetinjstvu izgubio roditelje; mladost mu je bila obilježena iskustvom rata i nacističkoga progona, a potom su slijedile teške godine pod komunističkim režimom. Nedugo nakon izbora za Papu doživio je atentat koji je ostavio trajne teške posljedice na njegovo zdravlje; obolio je od Parkinsonove bolesti i mnogo je puta bio prisiljen podvrći se različitim zahvatima u bolnici Gemelli.
U ovoj knjizi mons. Stanisław Dziwisz, dugogodišnji Papin osobni tajnik, i Czesław Drążek, zaposlen u poljskome izdanju vatikanskoga dnevnika »L'Osservatore Romano«, pripovijedaju o shvaćanju trpljenja u učiteljstvu i životu Ivana Pavla II. Doktor Renato Buzzonetti, osobni Papin liječnik, po prvi put na ovim stranicama detaljno opisuje ključne kirurške zahvate i medicinske terapije kojima je Ivan Pavao II. bio podvrgnut sve do posljednjih trenutaka svoga života. U posljednjemu dijelu knjige mons. Angelo Comastri, odgovorna osoba za baziliku sv. Petra, opisuje fascinantne dane tijekom kojih je nepregledno mnoštvo hodočasnika iz svih dijelova svijeta dolazilo posljednji put pozdraviti Papu.
Ova potresna knjiga svjedočanstava ponovno oživljava dane prepune emocija, zahvalnosti i ljubavi, tvoreći tako dragu uspomenu na osobu koja je obilježila naše vrijeme i ostavila neizbrisiv trag u srcima milijuna ljudi.

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica