Cijena:

13,27 EUR

Nakladnik: Sion

ISBN: 953-96886-3-9

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 319

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2002

Dimenzije: 210 x 150

Autori: Glavurtić,Miro

Šifra: 9SIN00550

Satana

Uvod u demonologiju

U vrijeme kada je „dim Satane" ušao u Crkvu, „kroz neku pukotinu", kako kaže papa Pavao VI., pravo je vrijeme da se progovori o Sataninom postojanju i djelu. Utoliko prije što dio crkvenog personala nastoji Satanu i demone proglasiti mitom, dok drugi izbjegavaju o njima govoriti.
Ipak, to je jedna realnost, o kojoj nedvosmisleno i jasno govori Sveto Pismo. Job prolazi kroz strašna iskušavanja; Satana iskušava i Našeg  Gospodina Isusa Krista; sv. Pavao piše Solunjanima da mu je „Satana presijekao put", za Solun; demoni su se javljali na putovima posvećenja velikih mistika. Posjednuća su jedna strašna stvarnost demonskog djelovanja među ljudima, kao i djela magije. Znanost nije mogla osporiti te činjenice.
Upravo doživljavamo krvavu renesansu magije, koja se očituje u različitim oblicima. Ova knjiga nastoji prikazati neke ličnosti i neke povijesne trenutke, koji naslućuju imanentnu grozu pustoši i tajnu bezakonja. To su samo neki primjeri, koji ilustriraju djelovanje Satane na povijesnom planu.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica