Cijena:

160,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

ISBN: 978-953-11-0990-1

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 200

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2016

Dimenzije: 245 x 175

Autori: Tolvajčić,Danijel

Šifra: 6910

Suvremena analitička filozofija religije

Glavni pravci i autori

Posljednjih pedesetak godina u analitičkoj se filozofiji kao vrlo dinamično područje kojim se bave podjednako religiozni i nereligiozni filozofi posebno istaknula "filozofija religije". Njezine teme, problemi, i općenito utjecaj, u velikoj su mjeri nadišli britanska i sjevernoamerička učilišta.

Analitička filozofija, zajedno s njom i analitička filozofija religije, proučava se i poučava danas i na brojnim filozofijskim učilištima u Europi. Tako ni Hrvatska nije izuzetak, no za razliku od općenitog analitičkog pristupa filozofiji, analitička filozofija religije još je uvijek, osim nekoliko iznimaka, relativno malo poznata u nas.

Knjiga nastoji pridonijeti što boljem upoznavanju te discipline te na tom tragu, kritički prikazati glavne religijsko-filozofijske pravce i autore. Prvotni primaoci ove knjige nisu profesionalni filozofi religije, već ponajprije studentice i studenti filozofije, teologije, religijske pedagogije i katehetike, religijskih znanosti, kao i svi zainteresirani za religijsko-filozofijska pitanja.

Knjiga je izišla kao suizdanje Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Kršćanske sadašnjosti.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika