Cijena:

12,61 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Fides

ISBN: 978-953-235-547-5

Uvez: Meki

Broj Stranica: 192

Jezik izvornika: Francuski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2017

Dimenzije: 195 x 120

Prevoditelj: Josip Balabanić

Autori: Hadjadj,Fabrice

Šifra: VKPG00041

Uskrsnuće - upute za uporabu

Jedan od najbriljantnijih mislilaca našega vremena, Fabrice Hadjadj, u ovoj izvanrednoj knjizi propituje događaj i fenomen Kristova uskrsnuća pitajući sebe i nas: mijenja li Uskrsnuće način na koji se odnosimo prema svijetu, način na koji pristupamo svakomu novom danu i živimo ga? Podrobno obrađujući niz tema i temeljeći ih na susretima s Uskrslim onako kako ih je zabilježilo Sveto pismo, Hadjadj pokazuje kako život uskrsloga Krista izravno zadire u naš život i trajno nas preobražava.

Način na koji se uskrsli Krist ukazuje ima u sebi nešto zbunjujuće: veliku jednostavnost. Fabrice Hadjadj u ovoj knjizi ne propušta upravo to naglasiti te svojim dubokim, lucidnim i duhovitim promišljanjima konkretno pokazuje kako živjeti tu jednostavnost uskrsnuća preobražujući u njegovu svjetlu odnose s drugima, vlastiti poziv, odnos prema hrani, novcu, kućanskim poslovima, Svetomu pismu, milosrđu, vjeri, ljubavi, spolnosti…

Ovaj novi pogled poziva nas da vidimo Božje otkupljenje na djelu ovdje i sada i da iskusimo kraljevstvo nebesko i njegovu jednostavnost u vlastitoj svakodnevici i svakomu djeliću svojega života.

Posljednja lekcija Utjelovljene Riječi bila je u činjenju jednostavnih čina da se tako učenici nauče ne gledati više njega, nego vidjeti sve stvari u njemu i prepoznati njegovu slavu koja izranja svagdje u svakodnevici.
Fabrice Hadjadj

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica