Cijena:

18,58 EUR

Nakladnik: Naklada sv. Antuna

ISBN: 978-953-7448-26-4

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 391

Jezik izvornika: Njemački

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2009

Dimenzije: 210 x 150

Prevoditelj: Gordana Begović-Ikica

Autori: Emmerich,Anna Katharina

Priređivači: Clemens Brentano

Šifra: 9NSA00036

Život Blažene Djevice Marije

Prema viđenjima blažene Anne Katharine Emmerich, redovnice augustinke

Bl. Anna Katharina Emmerich (1774. — 1824.) redovnica augustinka, ubraja se među najglasovitije mistike. Razmatranja o životu Blažene Djevice Marije bl. Anne Katharine Emmerich zabilježio je vrlo pomno pjesnik Clemens Brentano tijekom svoga višegodišnjeg boravljenja uz bolesničku postelju stigmatizirane redovnice. Tako je od 1819. do 1822. nastao dnevnik koji prikazuje ne samo život i gorku Muku našega Gospodina Isusa Krista, već i ovo djelo o životu Marijinu.
Zapisi započinju s praroditeljima sv. Ane, prikazuju Marijino rođenje, Njezin život u hramu, vjenčanje sa sv. Josipom, put u Betlehem, Kristovo rođenje, put Sveta tri kralja, bijeg u Egipat, smrt Blažene Djevice te vrijeme nakon Marijine smrti. Oni ne mogu polagati pravo na to da pokazuju potpunu, dovršenu sliku Marijina života, ali je toliko ganutljivih i karakterističnih crtica u ovoj knjizi da je ono nadopuna: »Isusovu životu« i »Gorkoj Muci«.
Clemens Brentano je još za svojega života započeo s tiskanjem ovoga djela, a njegov brat i snaha dovršili su ga nakon njegove smrti prema postojećim bilješkama. Naše izdanje donosi potpun nekraćeni tekst originalnog izdanja, odričući se svjesno kraćenja i obrada. Tako čitatelj ovdje nalazi posvemašnji čar Brentanova zapisa koji nam približava život presvete Majke Božje Marije.
 

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica