Cijena:

30,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Dominikanska naklada Istina

Biblioteka: Tragovi

ISBN: 953-6814-13-7

Uvez: Meki

Broj Stranica: 207

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2005

Dimenzije: 190 x 125

Autori: Jurčević,Marijan

Šifra: 5971

Čovjek - biće budućnosti

Promišljanje o čovjeku u teološkoj perspektivi

Novi svijet je započeo, živimo u novom svijetu. Iz novog svijeta je nemoguće pobjeći. Bilo da je riječ o onome koji ga živi ili o onome koji mu se opire, svi su u njemu. Prema kineskoj poslovici kad se zajaši tigar, više s njega nema silaska, nego trebamo naučiti ostati na njemu. Ukoliko bismo sišli s njega on bi nas proždro. Tako je i s današnjim čovjekom. On je zajahao na "tigra" i više s njega ne može sjašiti. Treba naučiti jahati.
U novom svijetu se stalno postavlja pitanje na što se zapravo osloniti iz prošlosti? To je životno pitanje svakog čovjeka. Kako u svijetu stalnih promjena imati identitet, kako ga stvoriti, kako biti svoj? Kad govorimo o identitetu, onda je riječ o nečem vrijednom što daje sigurnost ljudskoj osobi. Čovjek bez identiteta je nepostojan, netko kome nedostaje vlastiti "ja".
U vremenu i svijetu koji je u promjeni vrlo je važno svega toga postati svjestan. Kao nikada dosad je potrebna samosvijest. Sredina u kojoj živimo nije nositelj identiteta. Ni sama sredina nema svoj identitet, pa ga stoga ne može ni ponuditi pojedincu. To je još očitije kad netko prebiva u sredini koja "nije njegova", u koju je "slučajno došao".

(tekst s korica knjige)
 

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica