Rasprodano

Cijena:

17,92 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Posebna izdanja (Verbum)

ISBN: 978-953-235-302-0

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 238

Jezik izvornika: Njemački

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2012

Dimenzije: 210 x 140

Prevoditelj: Ante Sesar

Autori: Maasburg,Leo

Šifra: VKGZ01354

Majka Terezija - Osobni portret

Otac Leo Maasburg bio je mnogo godina blizak pratitelj Majke Terezije putujući s njome po svijetu i svjedočeći nebrojenim nevjerojatnim i malo poznatim događajima. U ovomu osobnom portretu drage redovnice predstavlja nam pedeset zadivljujućih priča o njoj koje većina ljudi nije nikada čula, divnih i očaravajućih priča o čudesnim događajima koje je imao povlasticu iskusiti u blizini Majke Terezije. U tim pričama otkriva kako je otvorila prvu kuću u komunističkome Sovjetskom Savezu, kako je čudotvornim medaljicama "razoružala" vojnike u Nikaragvi, kako je od Pape "naručila" sveca za gubavce, kako je uspijevala od sebe odagnati napasti oholosti i taštine te mnoge druge nepoznate detalje iz njezina života.

Sve te priče govore o njezinu neizmjernu pouzdanju u Božju ljubav, o tome kako snaga vjere može i planine premještati te o nadi koja nikada ne umire. One otkrivaju duhovitu, nadarenu, mudru i zadivljujuću ženu koja ima poruku istinske nade za naše doba. Ovo je životna priča jedne od najznačajnijih žena 20. stoljeća ispričana kao nikada do sada.


Svakidašnji život Majke Terezije, kako ga opisuje o. Leo Maasburg, može se sažeti u dvije snažne riječi: sveta odvažnost. Čvrsto uvjerenje da je sve, apsolutno sve, poruka Božje ljubavi tajanstveni je jezik između Boga i svetaca. Treba li išta ovome dodati: uzmi i čitaj.
Alice von Hildebrand


Mons. Leo Maasburg daje nam sjajan uvid u ovu tako izrazito ljudsku i izrazito svetu ženu. Pročitajte ovu knjigu!
o. Larry Richards


Ovo je knjiga za čitatelje koji žele intiman portret jedne svetice Katoličke Crkve.
Publishers Weekly

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica