Cijena:

5,97 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Fides

ISBN: 978-953-235-422-5

Uvez: Meki

Broj Stranica: 64

Jezik izvornika: Španjolski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2015

Dimenzije: 195 x 125

Prevoditelj: Melanija Mašina

Autori: Papa Franjo - Jorge Mario Bergoglio

Šifra: VKDE00112

Križni put s razmišljanjima pape Franje

Uskrsnuće se ne može shvatiti bez križa. Na križu se nalazi povijest svijeta: milost i grijeh, milosrđe i pokajanje, dobro i zlo, vrijeme i vječnost. Međutim, logika križa nije u prvomu redu logika boli i smrti, nego ljubavi i sebedarja koje donosi život. Ove riječi pape Franje u molitvi ovoga križnog puta odjekuju na poseban način. Jasnim i dubokim mislima Papa povezuje bolne postaje križnoga puta iz kojih se zrcali logika ljubavi s križevima svakoga
čovjeka, uranjajući nas u otajstvo našega otkupljenja. Bliskost je uistinu ono na što nas upućuju njegove riječi, ali i ono što iz njegovih riječi izvire – bliskost križevima naše braće, ali prvenstveno bliskost s Kristom u posljednjim trenutcima njegova života koji je dao za naše spasenje. Ovaj prekrasan križni put uvodi nas u bezvremeno otajstvo Kristove muke i ljubavi čineći da te velike trenutke povijesti spasenja proživimo na dubok i autentičan način.

Toliko muškaraca i žena, staraca i mladih, toliko nas po svojim patnjama, napuštenosti i teškim problemima dijeli ovaj put. On nas je pretekao. Jer On je prošao put križa, jer On je umro – i svatko od nas može reći: 'za mene je umro' – a upravo zato što je uskrsnuo i pobijedio smrt, mi imamo nadu. Nadu koja nas tjera da radimo, da unaprjeđujemo svijet, da gledamo oko sebe i pružimo ruku svima onima kojima je danas potrebna pomoć da iznesu svoj križ.
papa Franjo

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica