Cijena:

6,64 EUR

Nakladnik: Symposion

Biblioteka: Biblioteka asketsko-mističnih djela

ISBN: 978-953-6261-74-1

Uvez: Meki

Broj Stranica: 107

Jezik izvornika: Njemački

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2008

Dimenzije: 200 x 120

Prevoditelj: Nikola Radić

Autori: Meske,Jutta

Priređivači: S. Marija od Presvetog Srca (Anka Petričević)

Šifra: 9SYM00259

Marijinih sedam riječi

Razmatranja

Marijine riječi, o kojima autorica Jutta Meske, benediktinka iz opatije sv. Hildegarde u Rudesheimu / Rh, razlaže u ovoj knjizi, vezane su uz vječnu Ljubav, uz Riječ "po kojoj je sve stvoreno i po kojoj sve opstoji" (Iv l, l; 3), uz osobu Sina Božjega, kojemu će Marija dati tijelo.
I tih sedam Marijinih riječi, koje su izričaj vječne Riječi, a nadahnute Duhom Svetim, imaju svrhu da nas dovedu Riječi Života.
Marija trajno za nas zagovara kod Boga. Ima ulogu da posreduje za milosti i da ih dijeli. Ta odavna je, od prvih vjekova, smatrana za posrednicu i suotkupiteljicu, a upravo se u ove naše dane radi o dogmi da je se proglasi, jer skupa s Kristom trajno za nas posreduje i s Njime nas suotkupljuje.
Iako u djelu prevladava znanstvena metoda, lirska suptilnost, finoća i osjećajnost Autorice dolazi do izražaja, kao i ljepota slika, simbola i metafora.
A posebno ljubav spram Boga, utjelovljene Riječi i Marije, koja je nositeljica ovih sadržaja, oko kojih se - a u okviru Sedam Marijinih riječi, koje se nalaze u Svetome pismu - odvija sva povijest Otkupiteljeva, našega spasenja i određenja; naše konačne svrhe i blaženoga života u vječnosti.

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica