Cijena:

9,29 EUR

Nakladnik: Symposion

Biblioteka: Biblioteka asketsko-mističnih djela

ISBN: 978-953-6261-89-3

Uvez: Meki

Broj Stranica: 207

Jezik izvornika: Engleski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2014

Dimenzije: 200 x 125

Prevoditelj: Mihael Cukovečki

Autori: Merton,Thomas

Šifra: 9SYM00102

Nove sjemenke kontemplacije

U ovoj knjizi Thomas Merton nam iznosi duboke sadržaje duhovnoga — kontemplativnog života, sržna egzistencijalna pitanja... Iscrpno zbori o kontemplaciji, koja je najviši izražaj čovjekovog razumnog i duhovnog života; svijest o stvarnosti Boga — vječnog Izvora.
Merton, i sam dijete modernoga vremena, nadasve kulturan i svestrano obrazovan, duboki filozof i psiholog, umjetnik, redovnik — trapist i učitelj duhovnoga-kontemplativnog života, koji je prošao kroz krize vlastite egzistencije, koji je našao svoga Boga, potkrepljuje svoje svjedočanstvo vlastitim iskustvom, pokazujući nam gdje su izvori prave sreće i blaženstva.
On pozna psihu suvremenoga čovjeka, otrgnuta od svoga Počela, koji je izgubio svoj vlastiti identitet i kojim vitlaju vihori s površine, postajući tako plijen mnogih lažnih obzira i neukrućenih nagona, iscrpljujući se u nebitnom, maskiran, sakriven pred svojom Dubinom. Upravo takvog čovjeka on zove u život iz vlastite pustinje, naglašavajući ljepotu milosnog, božanskoga života, kako bi tim Životom preporodio i spasio od Smrti njegovu dušu i uputio je prema Svjetlosti.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica