Cijena:

7,96 EUR

Nakladnik: Symposion

Biblioteka: Biblioteka asketsko-mističnih djela

ISBN: 978-953-6261-727

Uvez: Meki

Broj Stranica: 158

Jezik izvornika: Talijanski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2007

Dimenzije: 201 x 122

Prevoditelj: Marija Krile

Autori: Fusar Bassini,Franco

Šifra: 9SYM00252

Ta nepodnošljiva Ljubav

Bl. Marija Magdalena Martinengo

Među velikim mistikinjama Crkve, a posebno  Franjevačkoga  reda,   ističe se bl. Marija Magdalena Martinengo (1687.-1737.) , klarisa - kapucinka, čiji je život uistinu svjedočanstvo čudesne Božje ljubavi, koja se u njoj očitovala i s kojom je ona surađivala.
Rođena je u Bresci, kći kneza Leoparda Martinengo da Barco.
U 18. godini ulazi u samostan kapucinki sv. Marije Snježne, u Bresci. Trajno zaokupljena Bogom, radi na svom duhovnom usavršavanju, nastojeći se u svojoj nutrini suobličiti s Kristom raspetim. Ponizna i poslušna, vrši teške pokore iz ljubavi prema svome Zaručniku.
Svoja duhovna iskustva ostavila nam je u brojnim autografskim zapisima. U njima je sadržano svjedočanstvo o neposrednom iskustvu Boga. U svojoj 33. godini, na sam Veliki - Sveti petak, kada bijaše uronjena u najdublju bol - agoniju Kristove muke, a i opojena nektarom božanske ljubavi, zadobila je na srcu stigme.
Autor - kapucin p. Fusar Bassini komentira njen duhovni put i rast do sjedinjenja s Bogom; njeno suobličenje i sudioništvo s Kristom. Svojom jezgrovitošću, suptilnošću i profinjenošću  uspješno  razrađuje  i  tumači njezine tekstove, njena izvanredna mistična stanja, njena viđenja i razgovore s Bogom, kao i puninu apostolskoga poziva.
Blaženom je proglašena  18. travnja 1900. godine.

 

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica