Cijena:

4,00 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Dokumenti

ISBN: 978-953-11-1022-8

Uvez: Meki

Broj Stranica: 75

Jezik izvornika: Talijanski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2016

Dimenzije: 165 x 115

Prevoditelj: Josip Krpeljević

Autori: Kongregacija za katolički odgoj

Šifra: 9KSA11553

Odgajati za međukulturalni dijalog u Katoličkoj školi (D-173)

Živjeti zajedno za civilizaciju ljubavi

Ovaj dokument Kongregacije za katolički odgoj odgovara na sve veće zahtjeve suvremenog svijeta za međukulturnim dijalogom, odnosno kako ga vrednovati i provoditi u katoličkim školama.
Nije lako uspostaviti uravnotežen i pomirljiv odnos između već postojećih i novih kultura, koje su često obilježene suprotnim navikama i običajima. Crkva pokazuje zanimanje za dijalog među kulturama kao važno sredstvo u korist miroljubivog društva, a škole u tom pogledu imaju osobito veliku odgovornost.
Kongregacija za katolički odgoj, vjerna zadaći produbljivanja načela katoličkog odgoja koji joj je bio povjeren nakon Drugoga vatikanskog koncila, želi pridonijeti da se u katoličkim školama i odgojnim ustanovama pokrene odgoj za međukulturni dijalog pa su glavni naslovnici ovog dokumenta roditelji, koji su prvi po naravi odgovorni za odgoj djece, kao i tijela koja u školi zastupaju obitelj; ravnatelji, nastavnici i osoblje katoličkih škola, koji sa đacima tvore odgojnu zajednicu; nacionalna i biskupijska povjerenstva; redovničke zajednice, biskupi, vjernički pokreti i udruge te druga tijela koja se pastoralno brinu za odgoj.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica