Cijena:

15,93 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Posebna izdanja (Verbum)

ISBN: 978-953-235-756-1

Uvez: Tvrdi uvez

Broj Stranica: 160

Jezik izvornika: Talijanski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2021

Prevoditelj: Darko Grden

Autori: Rupnik,Marko Ivan

Šifra: VK2111004

Visina: 20,5

Širina: 13,5

Po Duhu

Duhovna teologija u hodu s Crkvom pape Franje

Poznati umjetnik i teolog o. Marko Ivan Rupnik u ovoj knjizi, na primjeru poziva upućena Abrahamu da ostavi dom i domovinu, nastoji istražiti korake duhovne teologije koja nam otvara jasan pogled na ljepotu vjere i života po Duhu. Teologija je to koja nije nimalo teoretska nego duboko životna, kojoj je, kako sam o. Rupnik ističe, "na srcu spasenje ljudi, koja će biti istinski duhovna i koja će pomoći Božjem narodu da prigrli prijelaz s načina razmišljanja ukorijenjena u naravni mentalitet na način razmišljanja koji će se istinski voditi Kristom, tj. darom života koji smo primili".

Riječ je dakle o tome da smo u Duhu Svetom i po Duhu Svetom nanovo rođeni, a Rupnik nas, na temelju Svetoga pisma i kršćanske tradicije, upućuje kako doista živjeti po Duhu, kako razviti novi mentalitet koji odgovara tom novom životu primljenom na krštenju.

Život u Duhu Svetom nov je način življenja u zajedništvu, u skladu s trinitarnom istinom o čovjeku, stvorenom na sliku i priliku Božju. Nije proizvod naših nastojanja, nego prihvaćeni dar koji, uz našu sinergiju, postaje u nama darom za druge te poprima boje našega čovještva.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica